Huidarmoede of huidhonger

#Netwerken

  

Ik heb huidhonger! Of huidarmoede. Of hoe je het ook noemt. Ik heb gewoonweg een gebrek aan contact!

Altijd alleen zijn of een lange tijd van minder fysieke contacten levert een soort van huidarmoede op. Geen knuffel, geen schouder om even tegen aan te leunen. Geen bemoedigend kneepje in je arm als je het even moeilijk hebt.… of een liefdevolle knuffel. Maar ook: geen enthousiaste omhelzing als je je blijdschap met iemand wil delen. Geen stevige men-hug voor stoere mannen die vaak ook een gewoon klein hartje hebben (of is dat dan juist een groot hart?)

Nu ben ik best wel een knuffeldier (maak je geen zorgen: niet bij iedereen hoor!). En ik wil ook graag de wat-minder-knuffelbare en de zakelijke contacten graag een stevige hand geven. Als een soort bevestiging van wat mijn mimiek -hopelijk- ook uitstraalt, namelijk dat ik blij ben om hen te zien.

 

Want ik ben een echt mensen-mens. Ik heb graag mensen om me heen. Ontmoet graag mensen. Privé maar ook zakelijk. Ik vind netwerken en goeie netwerkbijeenkomsten leuk. Je weet wel (of nog niet natuurlijk): van die bijeenkomsten waar iedereen zichzelf zo goed mogelijk probeert te presenteren. Zakenlui in nette pakken met stropdas voeren tegenwoordig niet meer de boventoon op netwerkbijeenkomsten. Vlotte colbertjes en stijlvolle overhemden (zonder stropdas) met jeans en hippe schoenen weer wel, voor de mannen dan. En vrouwen maken van deze bijeenkomsten een kleurrijk geheel in stijlvol chique op hoge hakken of redelijk casual als je wat minder wilt opvallen (wat weer onlogisch is op een netwerkbijeenkomst).

 Wat heeft huidarmoede of huidhonger dan te maken met zakelijk netwerken?

Ik zei in de augustus column al dat je ook kunt netwerken zónder fysieke netwerkbijeenkomsten! Al is dit natuurlijk wel een beetje behelpen! Mensen zijn nu eenmaal gemaakt om contact met elkaar te hebben. We willen elkaar graag zien, ontmoeten. En aanraken. Of dat nou een hand, een schouderklopje, een knuffel of een zoen is. En dat mis je natuurlijk bij een digitale bijeenkomst!

Dus hadden we bij Federation4WoMen na een half jaar eind augustus eindelijk weer een fysieke bijeenkomst! Tijdens onze jaarlijkse BBQ met partners bij Kunstgalerie Waarkunst.

Echt tof! Mensen zien! Mensen ontmoeten! Nee, nog geen handjes, en geen knuffels (want ook daar zijn inmiddels door de jaren heen een aantal hechte vriendschappen ontstaan), en met de nodige afstand. Maar wel live ontmoeten. Lichaamstaal in 3D lezen. Fantastisch!

ALS ONDERNEMERS MET ELKAAR PRATEN. VAN HART TOT HART.

We hebben besloten dat 26 oktober weer te gaan doen. Deze keer in Duitsland. Ongeveer een half uurtje achter de grens bij Bad Nieuweschans. En uiteraard op veilige afstand. Wat dat blijft helaas voorlopig nodig.

 

Nelly Boer, Uw Eigen Secretariaat

Linktr.ee/NellyBoer

 

Kijk op de site voor meer info en aanmelden!

www.Federation4woMen.eu