Sinds eind afgelopen jaar wordt in onze gemeente plastic verpakkingsmateriaal apart opgehaald.
Wat scheelt dat enorm in het restafval! In plaats van elke twee weken een tjokvolle grijze container, nu maximaal een miniklein prullenbakzakje per maand.

Het is wel altijd een heel gedoe om na de lunch alles op de goede plek te zetten: de theezakjes en fruitafval zijn GFT, de zakjes van de thee en de servetjes zijn oud papier, de verpakkingen van levensmiddelen en de lege drinkpakken in het plastic afval, de dopjes naar de KNGF (voor de blindengeleidehonden).
Maar het is goed voor het milieu. Dus duurzaam. En het scheelt in de grijze bak.

Met de komst van de gele plastic zakken kwam ook weer een volgende uitdaging om de hoek kijken: waar berg je die volle zakken op tot de volgende ophaalronde? Nu beschikken wij gelukkig over een grote schuur, maar daar zitten waarschijnlijk ook wel muizen. Dus: de zakken aan een haak opgehangen, in de hoop dat de muizen daar niet bij komen. Al schijnt het dat die beestjes zelfs langs de muur omhoog kunnen klimmen!
De gele plastic zakken brengen het totaal van onze afvalstromen op 18!

Van al die miljoenen tonnen plastic in Duitsland wordt er slechts een paar procent daadwerkelijk gerecycled

Der Spiegel heeft vorige jaar groot nationaal alarm uitgeroepen. ‘Von wegen Vorreiter. Deutschlands Recyclesystem ist Müll’, is de titel.
De strekking van het artikel: de Duitsers zijn dan wel heel goed in het scheiden van afval, maar wat er daarna mee gebeurt, is een stuk minder moreel zuiver. Van al die miljoenen tonnen plastic wordt er slechts een paar procent daadwerkelijk gerecycled. In het artikel wordt zelfs Nederland aangehaald als een land waar creatiever wordt gewerkt aan recycling.

Verbinding Nederland – Duitsland

Wil je meer weten over de (zakelijke) overeenkomsten en verschillen? Kom naar onze netwerkbijeenkomsten en ontmoet Duitse en Nederlandse ondernemers van allerlei pluimage!

Nelly Boer, Uw Eigen Secretariaat

Federation4WoMen is al 8 jaar grensoverschrijdend en grensverleggend bezig. Elke 4e maandag van de maand ontmoeten Duitse en Nederlandse ondernemers elkaar van 18.00 tot 21.00 uur, de ene keer in Oost-Groningen, de andere keer in Ostfriesland. We beginnen altijd met een lekkere, lichte en gezonde maaltijd.

Reserveer in je agenda: 24.02.2020 (D), 23.03.2020 (NL), 27.04.2020 (D), 25.05.2020 (NL), 29.06.2020 (D), 27.07.2020 (NL), 24.08.2020 (D) Partnerbijeenkomst, 28.09.2020 (NL), 26.10.2020 (D), 23.11.2020 (NL) Partnerbijeenkomst / Kerstdiner

Meer informatie en aanmelding: www.Federation4WoMen.eu