Oldambt Nieuws 5-2017

ONDERNEMENOldambt Nieuws
ZONDER GRENZEN?
JA, DAT KAN!

Celebrate diversity – is het Songfestival een voorbeeld voor ondernemers?

Ook al zijn de meningen over het Songfestival verdeeld, we hebben toch weer met z’n allen gekeken. Het staat buiten kijf dat het een groots en grensoverschrijdend evenement is. Wat kunnen ondernemers met buitenland-ambitie van het songfestival leren?

OmEuropaarm de verschillen – oftewel celebrate diversity, dat was het thema van het Songfestival 2017. Ook als ondernemer die graag zaken wil doen over de grens moet je rekening houden met de verschillen tussen landen die, in het geval van Nederland en Duitsland, geografisch zo dicht bij elkaar maar soms qua mentaliteit toch zo ver uit elkaar liggen.

Hoe lukt het Federation4WoMen om als netwerk de twee landen te verbinden?

Juist – door de verschillen te omarmen. Niet alleen de verschillen tussen Nederland en Duitsland maar ook de verschillen tussen onze leden. Deze zijn zo divers als er leden zijn en dat is onze kracht! Iedere ondernemer brengt een ander talent en/of een andere zienswijze naar onze netwerktafel. Hierdoor is er altijd iemand die jou kan ondersteunen en kan helpen als je met een zakelijk probleem zit – grensoverschrijdend of niet. Gezamenlijk bedenken we oplossingen en creëren we nieuwe mogelijkheden, concreet, innovatief en soms ronduit verrassend.
Wil je heldere voorbeelden? Neem dan contact met ons op en kom als gast op een van onze netwerkbijeenkomsten. We maken graag kennis met je en vertellen je er meer over.

Taal – de laatste barrière?

Je spreekt een aardig mondje Duits maar zit er toch over in dat het niet voldoende is voor het netwerken? Geen nood – onze bijeenkomsten zijn altijd tweetalig en we zorgen ervoor dat iedereen wordt begrepen.
Daarnaast mag je rekenen op een lekkere, lichte maaltijd en een inspirerende omgeving, de ene keer in Nederland, de andere keer in Duitsland, maar altijd vlakbij de grens die wij zo graag en veelvuldig overschrijden.

WoordenTalent / Gaby van Halteren, woordentalent.com

Federation4WoMen neemt deel aan de Duits-Nederlandse Handelsdag / Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum, Forum Alte Werft, D – Papenburg, op 20 juni 2017
Kom langs op onze stand, wij kijken uit naar je bezoek!

Elke 4 maandag van de maand ontmoeten Duitse en Nederlandse ondernemers elkaar van 18:00 tot 21:00 uur. De ene keer in Oost-Groningen, de andere keer in Ostfriesland. Er is soep, broodjes en andere lekkere hapjes.
Reserveer alvast in je agenda:
26.06.2017 (D) 24.07.2017 (NL) 28.08.2017 (D) 25.09.2017 (NL) 23.10.2017 (D) 27.11.2017 (NL)
Meer informatie en aanmelding: www.federation4women.eu