Meer zakelijk succes met… spelen!

Oldambt Nieuws februari: Meer zakelijk succes met... spelenFebruari is weliswaar de maand van de Olympische Winterspelen maar daar gaat deze column niet over. We belichten vandaag het – inmiddels wetenschappelijk bewezen – feit dat spelen, plezier hebben en even uit je rol als serieuze volwassene stappen niet alleen voor meer energie en, jawel, betere relaties zorgt maar ook je zakelijke creativiteit en productiviteit een flinke boost kan geven. We weten natuurlijk al langer dat een sportief uitje voor teambuilding en een hechter team kan zorgen maar minder bekend is dat ook spelen met Lego of het maken van legpuzzels veel goeds kan doen voor je hersenen, de kans op Alzheimer vermindert en je vraagstukken vanuit een heel andere, verrassende hoek kan laten bekijken.

Lasergamen en daarna beter(e) zaken doen?

Voor de onderbouwing van deze stelling nam Federation4WoMen meteen de proef op de som. We togen naar de Laserdome im Leer waar we door eigenaresse Stefanie enthousiast werden ontvangen en onze eigen Federation4WoMen-ronde in de Lasergame-Arena mochten spelen.

We bekennen maar meteen heel eerlijk: het moet nog blijken of deze ‘speelse’ netwerkbijeenkomst inderdaad tot meer zakelijk succes zal leiden maar een ding staat vast: we hadden ongelooflijk veel plezier! Uiteraard was er ook de nodige competitie (vooral onder de heren ) en moest na afloop exact worden vastgelegd wie in welke categorie had gewonnen – ondergetekende was trouwens de onbetwiste nummer 1 in de categorie precisie bij het taggen van de tegenstanders!

Na afloop waren we voldaan en tegelijkertijd vol energie en smeden we meteen plannen voor een herhaling. De netwerkleden hebben elkaar in een andere omgeving en op een andere manier nader leren kennen wat beslist niet tegenviel. Dus toch instant zakelijk succes? Wij roepen volmondig ja!

WoordenTalent / Gaby van Halteren

Laserdome Leer

Federation4WoMen is inmiddels al 6 jaar grensoverschrijdend en grensverleggend bezig. Elke 4e maandag van de maand ontmoeten Duitse en Nederlandse ondernemers elkaar van 18.00 tot 21.00 uur, de ene keer in Oost-Groningen, de andere keer in Ostfriesland. We beginnen onze bijeenkomsten altijd met een lekkere lichte en gezonde maaltijd.

Reserveer in je agenda: 26-03-2018 (D), 23-04-2018 (NL), 28-05-2018 (D)
Meer informatie en aanmelding: www.federation4women.eu