Netwerken zonder fysieke bijeenkomst

Netwerken zonder fysieke bijeenkomst

Veel ondernemers vragen zich af hoe je kunt netwerken zonder netwerkbijeenkomsten.
Netwerken is natuurlijk niet alleen visitekaartjes uitdelen, een elevator pitch houden en borrelen.
Netwerken is veel meer! Het is vooral mensen leren kennen, erachter zien te komen waar je een ander mee zou kunnen helpen. Als je dit doet, dan word je een waardevolle netwerkpartner voor anderen!

Onderhoud je netwerk
Het is belangrijk om je netwerk te onderhouden in een periode zonder fysieke bijeenkomsten!
Neem eens contact op met je netwerkcollega’s. Kijk waar je elkaar kunt helpen en stimuleren.
Niet alle ondernemers zijn tot nog toe goed door de Coronaperiode heen gekomen. Misschien moet je op zoek naar een nieuw verdienmodel. Wellicht kun je daar eens over sparren met netwerk-collega’s! Die kijken waarschijnlijk heel anders naar jouw uitdaging en kunnen misschien waardevolle ideeën leveren! Je mag je best kwetsbaar opstellen naar mensen die je vertrouwt!

Ontwikkel jezelf
Geen netwerken bezoeken maakt dat je deze vrijgekomen tijd beschikbaar hebt. Hoe leuk is dat!
Misschien heb jij in de afgelopen netwerk-loze periode tijd gehad om allerlei Webinars te volgen. Ze worden nu te kust en te keur aangeboden en zijn veelal gratis. Ontwikkel jezelf in deze periode!
Het is misschien nu juist de tijd om een nieuw businessmodel te ontwikkelen. Wellicht ben je (eindelijk) toegekomen aan het uitwerken van het Canvas Business model, waar Klaas Boer bij Federation4WoMen al 2x een training over heeft gegeven.

Deel je expertise
Ga na waar je goed in bent. Deel dit met de mensen om je heen via bijvoorbeeld social media. Dat levert vast en zeker weer nieuwe contacten op of hernieuwd contact met bestaande relaties.
Schrijf een blog of maak een vlog en deel deze! Dat kan een lekker recept zijn, een boekhoudtip, een advies voor huidverzorging, een handige manier om je mailbox bij te houden. Noem het maar op….

Netwerken zonder fysieke bijeenkomst
Er zijn een aantal mogelijkheden om te netwerken zonder fysieke bijeenkomst:

  • Kom digitaal bij elkaar via een onlinenetwerk event. Dan kun je met een groep ervaringen uitwisselen, met elkaar sparren over een bepaald onderwerp, elkaar verder helpen.
  • Investeer tijd in social media. Misschien ga je eindelijk eens je zakelijke Instagram- of Pinterestaccount optuigen en gebruiken (wat je al zo lang van plan was).
  • Of je gaat een marketingkalender invullen en activeren om structureel aan de weg te timmeren met je marketing via sociale media.
  • Plan virtuele afspraken in met de (nieuwe) contacten die je via een onlinenetwerk event of via je social media leert kennen. Vergeet daarbij ook de mensen niet die je misschien al een hele tijd niet gezien of gesproken hebt! Poets deze contacten weer op.

Netwerken is verbinden. Blijf in verbinding met elkaar!

Meer weten? Nelly Boer, UwEigenSecretariaat linktr.ee/NellyBoer