Effectief netwerken met Esther Sietsema

Effectief netwerken kan iedereen lerenesther-sietsema

Mannen maken voor hun ondernemingen al veel langer gebruik van netwerkclubs, ondernemersverenigingen, clubs enz. Waarom zou dat voor vrouwelijke ondernemers anders zijn? Ook wij vrouwen kunnen ons voordeel hebben van netwerken. Uiteindelijk willen wij niet langer meer langs de zijlijn staan, maar in het centrum van de activiteiten meedoen!
Netwerken helpt relaties te leggen en te benutten. Netwerken kan je op nieuwe gedachtes brengen en grenzen verleggen. Netwerken betekent ook, dat ik een voordeel heb ten onzichte van andere ondernemers, doordat ik informatie en tips krijg. Wellicht ook over een samenwerkingsmogelijkheid. En wie netwerkt geeft niet op, omdat er altijd iemand is, die je kan helpen en die nieuwe gedachtes en idee├źn heeft.
Hoe we als ondernemers effectief kunnen netwerken en hoe we een netwerk in het voordeel van onze onderneming kunnen inzetten, maar ook: hoe je zeer effectief kunt netwerken door iets voor een ander te doen, leren we op onze volgende netwerkbijeenkomst met de ervaren netwerkster Esther Sietsema. Esther was tot voor kort Directeur Business Netwerk International Noord Nederland.