Grensoverschrijdende samenwerking |

26 januari (NL)Astrid Brouwer

Thema: Zonnige grensoverschrijdende samenwerking. Het beste van twee werelden.

Wat maakt Federation4Women interessant als Nederlands-Duits netwerk? Hoe profiteer je optimaal van Nederlands-Duitse samenwerking?

Op 26 januari hebben wij het met Astrid Brouwer van het Nederlands-Duitse marketing-, communicatie- en adviesbureau Ahaerlebizz over het inspirerende thema:

Zonnige grensoverschrijdende samenwerking. Het beste van twee werelden.

Astrid Brouwer interviewt commercieel manager Peter Harms van Mossau Energy uit Aurich over kansen en belemmeringen voor Nederlandse en Duitse ondernemers die grensoverschrijdend zaken willen doen. Gebaseerd op actuele praktijkervaringen. Mossau Energy wil samen met AhaErlebizz de Nederlandse markt veroveren.

Mossau Energy is gespecialiseerd in zonne-energie. Een innovatief bedrijf dat al sinds de start van de befaamde Duitse Energiewende er succesvol naar streeft minimaal tien procent meer rendement uit zonnepanelen te halen dan andere bedrijven in de regio. Ingenieurs van Mossau Energy ontwikkelden bijvoorbeeld het energieneutrale systeem Blue Hamster waarmee je elektriciteit van zonnepanelen kunt opslaan in waterstof. Blue Hamster is bekroond door de Duitse overheid.

Mossau Energy besloot in 2013 de Nederlandse markt te veroveren en zocht advies bij diverse instellingen en bedrijven in Nederland en Duitsland. De slimme ingenieurs uit Aurich wilden het ook dit keer anders aanpakken dan hun concurrenten. Verschillende Duitse bedrijven in hun netwerk zijn soms al jarenlang bezig met plannen om te exporteren naar Nederland, maar komen eigenlijk maar niet echt op gang.

Mossau Energy wil tempo maken. Het bedrijf koos in mei 2014 voor samenwerking met Astrid en Gert Brouwer van Ahaerlebizz.

Mossau Energy en AhaErlebizz ontwikkelen inmiddels samen een nieuw bedrijf in Nederland. Gebaseerd op het beste uit twee werelden. Duitse grundlichkeit en Nederlandse flexibiliteit. Profiteren van fiscale voordelen en slimme juridische constructies.

De samenwerking is een avontuur maar ook een verrijking voor beide bedrijven.

Astrid Brouwer en Peter Harms vertellen over hun samenwerking. Over de problemen waar zij mee te maken hebben gekregen. Over cultuurverschillen, verschillen in zakendoen, taal (Dolländische humor en risico’s) en de speurtocht naar de beste juridische en fiscale oplossingen voor zowel de Duitse als Nederlandse investeerders en klanten

Over AhaErlebizz

AhaErlebizz is een inspirerend, creatief, innovatief, allround, crossborder marketing- en communicatiebureau dat Nederlandse ondernemers en organisaties helpt succesvol te zijn op de Duitse markt.

Met de AhaErlebizz Marketing Strategie wordt op basis van ervaring, kennis, feiten en een uitgebreid netwerk met specialisten op ieder relevant vlak gewerkt aan constant succes in Duitsland.

Succesvolle ondernemers en organisaties weten dat resultaten in Duitsland meer inspanningen vragen dan een eenvoudige vertaling Nederlands-Duits. AhaErlebizz helpt denken en werken vanuit het gezichtspunt en het gevoel van potentiële Duitse klanten.

De AhaErlebizz Marketing Strategie is een belangrijk onderdeel van de weg naar uw succes.

Voorkom typische misverstanden tussen Nederlanders en Duitsers. Voorkom kostbare fouten. Kent u de juridische valkuilen? Waar zijn Duitsers gevoelig voor?

Astrid Brouwer is Duitse, coach, trainer, vertaler en netwerker uit passie. Zij leeft en werkt in Nederland.

Gert Brouwer is Nederlander, internetmarketeer, journalist. Hij werkt in Nederland en Duitsland.

Wij weten waar u tegen aanloopt. Kennen de markt en bieden oplossingen op maat. Wij bieden trainingen op intercultureel gebied, social media, vertalingen.

Wilt u succesvol ondernemen in Duitsland? Neem dan nu contact op met Ahaerlebizz Deutschland.